Ελληνική εκδοση Ελληνικά | English  
 
Είστε συνδεδεμένος ώς: επισκέπτης | Σύνδεση
Γενικά - Ανθρώπινο δυναμικό
Επικοινωνία
  • Τηλέφωνο210 529 4762
  • Fax210 529 4776
  • Mailp.soldatos@aua.gr
Γενικά στοιχείαΔιδασκόμενα μαθήματαΕρευνητική ΔραστηριότηταΔημοσιεύσεις

Ο κ. Πέτρος Σολδάτος είναι οικονομολόγος, Καθηγητής Οικονομικών Μαθηματικών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει Μαθηματικά, Αξιολόγηση Επενδύσεων, Στρατηγικό Σχεδιασμό και Χρηματοοικονομική Ανάλυση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι επίσης Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας, και από το 2010 μέλος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανωτάτη Εκπαίδευση, υπεύθυνος για τον κλάδο των Οικονομικών Επιστημών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ο κ. Σολδάτος έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πτυχίο Οικονομικών) και στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Μεγ. Βρετανίας (MSc Economic Planning, PhD Economics) εργάστηκε ως Research Fellow στο ίδιο Πανεπιστήμιο, μετέχοντας στο Πρόγραμμα Σχεδιασμού του Ενεργειακού Τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου: “The Birmingham Energy Model”. Εν συνεχεία ανέλαβε τη θέση του Corporate Planner στο British Gas και μετά κατέλαβε αντίστοιχη θέση σε μεγάλο Ελληνικό Όμιλο Εταιρειών. Από το 1986 εργάζεται ως μέλος ΔΕΠ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους τομείς της ενεργειακής πολιτικής, της κοστολόγησης των ενεργειακών και αγροτικών προϊόντων, της αξιολόγησης αγροτο-βιομηχανικών σχεδίων και των οικονομικών της αφαλάτωσης. Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία μελέτες του σχετικά με την οικονομική ανάλυση των ενεργειακών προϊόντων, την κοστολόγηση φυτικής και ζωικής βιομάζας, την αξιολόγηση των συμβατικών και ανανεώσιμων μορφών ενέργειας με έμφαση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, την παραγωγή βιοκαυσίμων, τα ολοκληρωμένα συστήματα ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και την αφαλάτωση νερού. Άρθρα του εμφανίζονται σε περιοδικά όπως τα Energy Policy, Energy Economics, Economics of Planning, Desalination, Biomass and Bioenergy, Biofuels, Bioproducts and Biorefining, κλπ.

Τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά Προγράμματα με συντονισμό ή συμμετοχή του, είναι το BEAVER - Models for the Economic Evaluation of Biomass Cultivation as an Alternative Land Use in the EU (AIR3-CT93-0985), το ACE - Large Scale biomass cultivation for energy in the EU: Evaluation of long-term impact on farm income, employment and the environment, (RENA-CT94-0059), το BIOCHAINS - Bio-energy chains from perennial crops in South Europe (NNE5-2001-00081), το ADIRA – Autonomous Desalination System Concepts for Sea Water and Brackish Water In Rural Areas with Renewable Energies (ME8/AIDCO/20001/0515/59610), 4F CROPS, Future Crops for Food, Feed, Fibre and Fuel (FP7-KBBE-2007-1).

Ιστοσελίδες Προγραμμάτων:
www.mba.aua.gr, www.adira.info, www.ip.aua.gr, www.entrep.aua.gr, www.bee.aua.gr www.abc.aua.gr

 
 
Διαχειριστής | Τομέας Μελών | Τεχνικά Θέματα |

Copyright 2008-09 - Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ιερά Οδός 75 118 55 Αθήνα
 
image